Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

BTO'nun düzenlediği toplantıda Bandırma tartışıldı

BTO

Bandırma Ticaret Odası`nın, kentin geleceği ile ilgili olarak üst düzey protokol, daire müdürleri, Oda başkanları ve sivil toplum örgütleri temsilcileriyle yaptığı toplantı ilgi gördü.

Bandırma Ticaret Odası`nın, kentin geleceği ile ilgili olarak üst düzey protokol, daire müdürleri, Oda başkanları ve sivil toplum örgütleri temsilcileriyle yaptığı toplantı ilgi gördü. Oda Restaurant`taki toplantıya AKP Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan, Kaymakam Ali Mantı, Belediye Başkanı Dursun Mirza, İlçe Milli Eğitim Müdürü Saadettin Pircioğlu, İlçe Emniyet Müdürü Ali Haydar Kılıç, Bandırma İİBF Dekan Yardımcısı Sedat Azaklı da katıldı. Toplantının açış konuşmasını Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kılkışlı yaptı. Toplantının, Bandırma`nın gündemi hakkında karşılıklı düşünce alışverişini gerçekleştirmek için düzenlendiğini vurgulayan Kılkışlı, "Artık klasik, bürokratik yönetim anlayışı terk edilmeli, kalkınmada yerelden, bölgesel kalkınmaya geçilmelidir. Bunun gerçekleşmesinde Odalar ve Borsalar, kilit görevini üstlenecektir" dedi. Ardından söz verilen Belediye Başkanı Dursun Mirza, Bandırma`ya, 17 Eylül Üniversitesi kurulması kararı alınmasını sağlayan milletvekili Cemal Öztaylan başta olmak üzere diğer Balıkesir Milletvekillerine teşekkür etti. Bandırma`ya, son dönemlerde getirilmesine çalışılan hizmet ve yatırımlar hakkında da bilgiler veren Mirza, Bandırma`nın, geleceğin parlayan yıldızı olacağına inandığını belirtirken, Bandırma`nın il olma konusuna da değindi. Mirza, "Bandırma olarak il olma sevdasından vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu. Ardından kürsüye gelen AKP Balıkesir Milletvekili M. Cemal Öztaylan, Bandırma`da açılmasına karar verilen 17 Eylül Üniversitesi hakkında açıklamalarda bulundu. Öztaylan, Bandırma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi`nin isminin Ömer Seyfettin Fakültesi`ne dönüştürülmesi için önerge vereceğini belirtti. Öztaylan, Bandırma`ya önemli hizmetler kazandırdığını öne sürerken, "Artık yeni bir seçim dönemine giriyoruz. 7 Haziran`da yapılacak milletvekilliği seçiminde partimin milletvekilliği aday listesinde yer almayacağım. Hepinizden helallik istiyorum" dedi. Öztaylan, Bandırmaspor ve Banvitspor`un başarılarını da kutladı.
Ardından kürsüye davet edilen Kaymakam Ali Mantı, "Bandırma`ya yakışır bu beraberliğin sürmesini diliyorum" dedi. Mantı, Öztaylan`a, hizmetleri nedeniyle teşekkür ederken, altı yıldır görev yaptığı Bandırma`dan bu yıl ayrılacağını vurgularken, "Bu akşam burada ilk kez açıklıyorum. Beni, Bandırma`ya getiren milletvekilimiz Cemal ağabeydir" diye konuştu.
Haber: Önder Balıkçı



  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı